Bijzondere app voor herkenning Wadvogels

woensdag 28 augustus 2013

Ook altijd benieuwd naar welke vogel je nu ziet vliegen rondom de Waddenzee? Door middel van een gratis Waddenapp kun je nu in 4 klikken bepalen welke vogel het is!

De speciale Waddenapp is ontwikkeld door Vogelbescherming Nederland en vanaf zondag 1 september is de applicatie beschikbaar voor zowel Apple als Android. Daarmee wordt het extra leuk en gemakkelijk om de vogels in het waddengebied te herkennen.

Wadvogelgids
De app bevat een vogelgids met 180 in het waddengebied voorkomende vogelsoorten met schitterende illustraties van Elwin van der Kolk waarop je tot op de millimeter kunt inzoomen. Bij elke vogel staat ook een doeltreffende beschrijving en het geluid van de vogel. Bijzonder handig is de determinatiefunctie waarmee beginners in slechts vier stappen de meeste vogelsoorten op naam kunnen brengen.

Maar dat is nog niet alles. Met behulp van de gps-functie leidt de app je naar de leukste vogelgebieden in het waddengebied. Per gebied staat beschreven welke bijzondere vogels je er aan kunt treffen. Ook voor de meer ervaren vogelaar is de app interessant. Niet alleen vanwege de vogelgeluiden, maar zeker ook door de getijdentabel die in de app is verwerkt.

Rust voor vogels, Ruimte voor mensen
De ontwikkeling van deze app is onderdeel van het project ‘Rust voor Vogels, Ruimte voor Mensen’. Daarbij heeft ook het Programma naar een Rijke Waddenzee een rol gespeeld.